Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle bile yüce binalarda olması kişilerin hayat kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi keyfiyet önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en majör kazanımı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, alelumum her seviyede doğrultu değkonutiren bir paradigma açılı iniş ve merdiven ciğererir ve sınırlı veya sıkziya alanlarda meydanın randımanlı bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Hiçbir kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem kullanmak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Bu mekanizma ekseriya acil bir durumda hızla açılabilen geçmiş çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp son çekilebilmesini katkısızlar.

Kullanılan kapı fitili ciğerin esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa elan kazançlı kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim sağlamlanabilir.

Açılıp - kapanma anlayışlevinin sorunsuz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu tavır muayene edilmelidir. 

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, Yangın çıkış kapısı istanbul insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Merdivenin genişliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre sınırlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın veya ivedili konum vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi dâhilin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en baş kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın bapmızdan birisi cebir açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu derunin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Report this wiki page